onsdag 16 november 2011

Go Mobile!

- Mobilanpassa din sajt för fler besök och bättre koll

Fler och fler använder mobilen för att surfa på nätet. På bussen till jobbet, under shoppingrundan på stan, kaffepausen på cafét, eller i taxin mellan möten – överallt där datorn känns otymplig eller otänkbar. Vi guidar oss själva fram till rätt adresser, läser de senaste nyheterna, söker upp närmsta butik för den vara vi letar efter osv.


För att du ska kunna nätsurfa från mobilen behöver du självklart en anpassad mobil. Men det är inte alltid nog. Vissa webbsidor laddar inte riktigt upp sig. Sidor som är både översiktliga och snygga när du går in på dem via en vanlig dator, ser inte alls lika inbjudande ut i mobilen. Är sidan gjord i flash (datorprogram som används till att skapa tvådimensionella animationer), kan den inte ladda upp sig över huvud taget.


En hemsida som inte är anpassad för mobilsurf riskerar att förlora besökare och potentiella kunder. För att göra innehavarna till webbsidor, e-shoppar etc. medvetna om att hemsidan kanske inte ser likadan ut när man öppnar den från en mobil som från en dator, lanserade Google för ett par veckor sedan initiativet ”GoMo”, kort för ”Go Mobile”. GoMo ska hjälpa företag att mobilanpassa sina sajter. Öka medvetenheten och insikten om vikten av en hemsida som fungerar från mobiler såväl som från datorer och hur man tar första steget mot en anpassad sida.


En mobilanpassad webbsida är designad specifikt för mobilsurf. Den laddar upp sig snabbt och kräver inte att man zoomar eller klickar sig fram tusen gånger för att komma vidare. Fler och fler svenska företag, bland annat Dagens Nyheter, har en särskild sajt för mobilsurf. Ju bättre anpassad sajten är, desto mer ökar sannolikheten att besökarna kommer tillbaka och besöker sidan igen.

Lär dig mer om hur du mobilanpassar din hemsida på howtogomo.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar