tisdag 24 januari 2012

Jonas och Damo gör Bryssel - dag två

Tisdag på The Single Market Opportunity och vi får insupa andra delen av polkagrisbagarnas betraktelser från sin vistelse i maktens huvudstad Bryssel. Alf Svensson och en manchesterklädd hårförsäljare blev två bekantskaper som oväntat (och återigen) fyllde ut dagens agenda.

Efter en god natt och en ännu godare hotellfrukost noterade vi till vår stora förtjusning att den tidigare så sömniga Belgiska huvudstaden vaknat till liv. Rader av kostymer pressade sig in in de upplysta och befolkade glashusen samtidigt som vi satte oss på bussen som tog oss till mässhallen.


Mässhall och mässhall, det liknar mer ett gammalt palats fyllt med gulddetaljer, fresker, ornament, kristallkronor och gobelänger. Vi har alltid sagt att polkagrisar är perfekt i finare salonger.Efter att ha installerat oss gjorde vi ett studiebesök i EU-parlamentet där vi för andra gången den här resan stötte ihop med vår bundsförvant, Alf Svensson. Damo, som är mer politiskt intresserad, fann sig väl tillrätta i maktens korridorer medan Jonas, som är mer arkitektoniskt intresserad, fällde en stilla tår över det visuella intrycket utanför desamma. Tillbaka på mässan bytte vi om till våra arbetskläder och ställde om till "work mode". Självklart hade Gamla Stans Polkagriskokeri förärats den bästa platsen i lokalen och föga förvånande var våra varuprover ett populärt inslag bland både besökare, utställare och Google-folk.Dagen har innehållit mängder av intressanta föredrag och företag samt människor och möten (mannen i genomgående manchesterkläder som sålde hår i Holland var ju lite speciell). Vi har fortfarande några timmar kvar här på mässan men börjar faktiskt längta lite efter avslutningsmiddagen. Låt oss bara hoppas att vi slipper gårdagens turisthak, vi klarar inte deras music-list två kvällar i rad.

Handslag.

//Damo & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar