torsdag 12 januari 2012

Blogginspiratörerna

I mer än 30 år har printmagasinet Inc. Magazine strösslat entreprenörer och företagsledare med de mest relevanta nyheterna inom deras intresseområden. Sedan några år tillbaka finns även minst lika matnyttiga nättidningen www.inc.com, som varje dag uppdaterar desamma med mängder av tips, råd, information, insikter och inspiration.


Två år må vara lång tid i internet-mått mätt, men faktum är att inc.coms lista från 2009 över bloggar du som entreprenör/företagare bör läsa, står sig förvånansvärt bra. Av 19 listade bloggar har vi valt ut tio, som dels är mer aktiva än någonsin och dels lite särskilt inspirerande. Seth Godin, en av bloggarna som återfinns på listan, är lojala läsare av den här bloggen redan bekanta med efter inlägget "Skulle du anställa dig själv?", från november 2011. Tim Ferriss, en annan superbloggare, har också florerat i ett inlägg: "Jag ska bara", även det från november.

För dig som småföretagare kan en daglig snabb scanning av ett urval av de här bloggarna leda till ny inspiration, nya idéer och tankar som du kanske aldrig skulle ha funderat över annars. Ta en titt och bokmärk de bloggar som faller dig mest i smaken. Som vi nämnt i så många inlägg tidigare – nätet är till för att hämta inspiration från andra. Ta till dig av det som berör dig mest, snegla på andra och bli bättre på det du själv gör.


Här är inc.coms lista över bloggarna du inte bör missa: www.inc.com/magazine/20091101/19-blogs-you-should-bookmark-right-now.html. Nedan tio utvalda. Låt dig inspireras!

1. Penelope Trunk
, Grundare 
Brazen Careerist, karriärs coach
Blogg: http://blog.penelopetrunk.com/

2. Guy Kawasaki, 
Founder 
Garage Ventures

Blogg: http://blog.guykawasaki.com/

3. Matt Mullenweg, 
Medgrundare och ägare till WordPress. Innehavare av världens coolaste URL: ma.tt
Blogg: http://ma.tt/

4. Charlene Li, 
Grundare 
Altimeter Group
Blogg: http://www.altimetergroup.com/blog

5. Howard Lindzon, 
VD
 StockTwits
Blogg: http://howardlindzon.com/

6. Tim Ferriss, 
Författare och professionell softare
Blogg: http://www.timferriss.com/

7. Seth Godin, 
Grundare 
Squidoo.com
Blogg: http://sethgodin.typepad.com/

8. Tim O'Reilly
, Grundare
 O'Reilly Media
Blogg: http://radar.oreilly.com/tim/

9. Michael Arrington, 
Grundare 
TechCrunch
Blogg: http://techcrunch.com/

10. Craig Newmark, 
Grundare
 Craigslist
Blogg: http://cnewmark.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar