måndag 13 februari 2012

Smallbiz bokinspiration

Informativa sajten www.smallbiztrends.com har ett antal skribenter som på något sätt arbetar med eller inom mindre företagsorganisationer. Med frekventa uppdateringar kring globalt småföretagande strösslar de sina läsare med de senaste trenderna, användbara tips och idéer, marknadsföringsnyheter, expertutlåtanden och mycket annat.

Skribenten Susan Payton arbetar med årligt återkommande Small Business Book Award, där småföretagare själva nominerar och röstar fram boknyheter som på något sätt berör småföretagande. Den 16 februari är det dags för vinnaren att utses. Payton delar här med sig av tre av de nominerade boktitlarna, böcker som hon själv är glad att hon fått upp ögonen för.

Susan Paytons tre tävlingsfavoriter:

1. The Cheese Mall
Bernie Tracey skriver om mössen Millie och Matthew som bestämmer sig för att starta upp ett företag. Deras erfarenheter länkas ihop genom en blogg, en Facebooksida och ett Twitter-konto, varigenom de lär ut konkreta, användbara och okonstlade marknadsföringstips. En lättsmält bok som ger en bra grund för framtida marknadsföringssatsningar. Boken plöjs på drygt en, mycket välutnyttjad, timma.


2. ...and death came third!
Andy Lopata och Peter Roper har skrivit sin bok …and death came third! utifrån en undersökning som kartlagt våra största rädslor. Att gå in i ett rum fullt med okända människor samt att tala inför folk kommer på andra respektive första plats över våra mest skräckfyllda föreställningar. Först på tredje plats dyker döden upp. Boken syftar till att hjälpa läsarna komma över rädsla nr. ett och två, genom nätverksguidning och övningar i att tala inför folk.


3. Shifting the Monkey: The Art of Protecting Good People From Liars, Criers, and Other Slackers
Todd Whitaker skriver om vikten av att som företagsledare fokusera på de medarbetare som gör ett bra jobb snarare än de som stjäl energi genom klagomål och dåligt inflytande. En upplyftande och inspirerande bok för ledare som tenderar att fokusera för mycket på problemskapande medarbetare.


Glöm inte att kika in den 16 februari för ytterligare tips och vinnarboksuppdatering: http://bookawards.smallbiztrends.com/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar