onsdag 22 februari 2012

Berätta ditt företags historia med Google+ Pages

I november 2011 lanserades Google+ Pages, en möjlighet för företag, organisationer och varumärken att skapa profiler i Google+: (tidigare inlägg: Få direktkontakt med dina kunder via Google+ Pages). I och med lanseringen valde mer än en miljon företag att registrera företagsprofiler, för att kunna interagera bättre med sina kunder och knyta dem närmare varumärket. Genom sina Pages-profiler har företagen bland annat initierat videochatter via Hangouts, delat foton och vidoefilmer samt uppdaterat sina kunder på senaste nytt.


Några av de mindre företag som anslutit sig har anammat möjligheterna med Google+ lite mer ingående än andra. På Googles egen blogg för småföretagare: http://googlesmb.blogspot.com/ samt på Google+-sidan, postas sedan ett par veckor tillbaka ett antal inspirationscase, som visar hur man som litet företag kan dra nytta av Google+ och Google+ Pages. Här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BQ6Bti8T4vM kan du kolla in det första inspirationsföretaget, Best Made Company, som tillverkar handgjorda verktyg för seriöst friluftsliv.För att sätta upp din egen företagssida i Google+, följ trestegsraketen nedan. För inspiration och idéer kring hur du kan ta nästa steg, hämta inspiration från Best Made Company och de andra småföretagarna som alltså kommer att poppa upp på Googles småföretagarblogg framöver.

1. Välj en profilbild med omsorg. Profilbilden är det första dina kunder kommer att se, så se till att den är representativ för ditt företag.
2. Lägg till ytterligare fem ”scrapbook-foton”, fyll i all nödvändig information under ”About/Om” och infoga samtliga länkar som leder till ditt företag på webben (hemsida, blogg, ev andra sociala medie-kanaler). De här stegen lägger grunden för förmedling av dina företagsberättelser.
3. Sätt en ton för din kommunikation och följ den. Bestäm dig alltså för ett sätt att ”prata” genom dina inlägg, så att du ger en tydlig bild av vilka ni är.


Vill du dela med dig av dina egna erfarenheter från Google+? Lägg till Google+ Business Page i dina cirklar och tagga inläggen med #mybusinessstory.

Tre svenska företag med Google+ Pages:
H&M
Feber
SAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar