torsdag 2 februari 2012

Navid Modiri: Entreprenörer - Lär av hiphoparna! Punkt 7

Så! Dags för Navids sjunde punkt. Kanske den mest fysiska hittills? Den utmanar i alla fall inte bara ditt mindset och din mentala inställning - det är även dags för lite body talk. Swag it är det nya swing it. Våga synas! Det kommer att göra dig gott.

7. Hur du går med en riktigt swag
Du kan identifiera en hiphopare enkelt genom gångstilen. Vi har tidigare analyserat hiphopares sätt att komma in i ett rum. Bara hur en hiphopare går och rör sig lämnar tillräckligt material till ytterligare en analys. Att gå rakt fram räcker inte för att göra ett oförglömligt intryck. Varje hiphopare har ett unikt sätt att gå. Det här kallas för ”swag”. Precis som en människas fingeravtryck är varje hiphopares swag unik och går egentligen inte att jämföra. Pimp limp är en sådan swag som länge varit populär, men det finns fler sätt att gå på för att få människor på gatan att vända på nacken.


Det kan handla om hur du svingar händerna eller håller huvudet, om huvudet är böjt lätt framåt eller om du låter det falla lite bakåt så att nästippen kommer upp lite i luften. Oavsett hur du tar dig fram, handlar det om att det är genomtänkt. Det finns en stark poäng i att gå fram och tillbaka och öva när du är hemma. Du kan göra det framför en spegel eller spela in dig själv medan du går. Många menar att en swag är en naturbegåvning, vilket såklart kan stämma i många fall. Men det finns också de som har bemästrat ett svängigt sätt att gå på genom hård träning.

Som entreprenör är det otroligt viktigt vad du gör för intryck på andra människor. Det är inte det som ska styra din passion, men det kan ge dig många fördelar. Människor lägger helt enkelt märke till dig när du sticker ut med sin speciella swag ur den grå folkmassan på gatan.

Bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar